*

Grosjean tevreden, Gutiérrez baalt

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

18 juni 2016 19:11

Grosjean tevreden, Gutiérrez baalt
Sutton Images

Romain Grosjean is tevreden met het eerste plekje buiten de top tien. “Meer zat er niet in”, weet de Fransman. Teamgenoot Gutiérrez moet genoegen nemen met P15.

Romain Grosjean viel vroeg in de kwalificatie op door enkele remfouten. Hij kwam herhaaldelijk naast de baan te staan. “Ik worstelde in Q1 wat met de grip en de rembalans van de auto”, legt hij uit. “Ik blokkeerde enkele keren mijn wielen en dat baarde me wel enige zorgen.”

“Gelukkig verliep de tweede run een stuk beter. Ik reed een nette ronde, waarna de auto in Q2 opnieuw heel goed aanvoelde. De problemen met de grip leken we redelijk onder controle te hebben, maar de remproblemen verdienen daarentegen nog wat extra aandacht.”

Gutiérrez
Ook Esteban Gutiérrez spreekt na afloop van de kwalificatie van remproblemen. In mijn laatste vliegende ronde in Q2 nam ik wat meer risico’s, maar ik maakte daardoor een klein foutje. Dat was dus een gemiste kans.”

“Soms moet je wat risico’s nemen om verder te komen en dan hoort dit soort foutjes er ook bij. Kijkend naar de dag van morgen denk ik dat we alle kansen die onze kant op komen, moeten benutten. De karakteristieken van de baan maken dat inhalen mogelijk is, dus ik verwacht een voor de toeschouwers spannende race.”