Haas neemt – mede door een gebrek aan (reserve)onderdelen – enkel voor Kevin Magnussen updates mee naar Hongarije. Teambaas Günther Steiner heeft meteen een waarschuwing voor beide coureurs.

Haas is het enige team dat in de eerste twaalf races geen groot updatepakket heeft geïntroduceerd. De bolide presteert nog steeds goed waardoor er geen haast was om met updates te komen, al is het in Hongarije dan toch tijd voor die updates. Maar door een gebrek aan (reserve)onderdelen, een bekend probleem bij Haas, zal deze slechts voor één auto zijn. Omdat Kevin Magnussen er beter voor staat krijgt hij deze en heeft Mick Schumacher, met de zomerstop in zicht, nog wat meer geduld nodig.

Lees ook: Haas zonder updates nog altijd competitief: ‘Was de juiste keuze’

“Slechts één auto zal de updates krijgen”, geeft teambaas Günther Steiner aan. “En zelfs voor die auto zullen we weinig reserveonderdelen hebben. Alles arriveerde laat omdat we dit jaar behoorlijk wat ongelukken hebben gehad.”

Haas was van plan om de updates in Frankrijk te introduceren, maar zag zich genoodzaakt om dit uit te stellen. “We zeiden eerst nog dat we niet tot aan Spa met updates konden komen, maar iedereen pushte echt om ervoor te zorgen dat we op zijn minst één updatepakket voor Boedapest zouden hebben zodat we wat data kunnen verzamelen en analyseren voor na de zomerstop”, legt Steiner uit.

Lees ook: Steiner hoopt dat podium voor Haas niet lang op zich laat wachten

“En als het niet werkt, dan kunnen we nog altijd terug naar wat we hadden”, voegt Steiner toe. “We hebben een goed georganiseerd plan liggen. Het enige probleem is dat we maar weinig reserveonderdelen hebben, zelfs voor één auto. Als er dus iets op vrijdag gebeurt…”