Waar de meeste Formule 1-teams al met een groot updatepakket zijn gekomen, wachten Mick Schumacher en Kevin Magnussen nog altijd op een update van Haas. Maar, zo stelt teambaas Günther Steiner, dat is gezien de recente resultaten niet eens nodig.

Haas begon sterk aan het seizoen, maar viel na enkele races weer wat terug. Het Amerikaanse team heeft nog geen grote updates meegenomen terwijl de concurrentie dat wel al heeft gedaan, wat Haas regelmatig gemerkt heeft.

Desondanks heeft Haas niks te klagen: het team heeft twee dubbele puntenfinishes op rij gepakt, met de zesde plaats van Mick Schumacher in Oostenrijk als hoogtepunt. Dat zij geen updates hebben meegenomen – deze komen pas in Hongarije – toont volgens teambaas Günther Steiner aan dat zij de juiste keuze hebben gemaakt.

Lees ook: Steiner ziet ‘meer ontspannen’ Schumacher: ‘Helpt hem aan goede resultaten’

“Ik zou zeggen dat veel mensen verrast zijn”, zegt Steiner. “We wisten dat er meer zat aan te komen en hebben daarom ook geen haast gehad. Zelfs de coureurs hebben gezegd dat ze niet geloofden dat deze auto nog goed genoeg is voor een zesde en zevende plek in de kwalificatie terwijl de andere teams updates meenemen.”

Daar heeft Steiner overigens wel wat van gezegd tegen zijn coureurs. “Ik heb ze gezegd: ‘Ja, ze hebben updates meegenomen, maar jullie weten niet wat voor updates het zijn dus hoe kan je die beoordelen?’ Wij weten precies wat we doen en doen ons best, we moeten gewoon in onszelf geloven en dat is precies wat we gedaan hebben. We hebben bewezen dat de auto nog altijd sterk is. Er komt een updatepakket aan en hopelijk wordt de auto nog sterker”, aldus de Haas-teambaas.

Door de recente resultaten is Haas van de negende naar de zevende plaats bij de constructeurs opgeklommen. Het team heeft 34 punten, zeven meer dan AlphaTauri en zeventien minder dan Alfa Romeo.