Haas F1-teambaas Günther Steiner merkt dat Mick Schumacher sinds de Grand Prix van Canada ‘veel meer ontspannen’ is over alles doordat hij zichzelf minder druk oplegt. Dat heeft hem ook aan zijn twee puntenfinishes op rij geholpen, weet Steiner zeker.

Het duurde anderhalf jaar, maar in Silverstone pakte Schumacher dan eindelijk zijn eerste Formule 1-punten. De Duitser kwam na een spannend gevecht met Max Verstappen, dat tot de laatste bocht duurde, als achtste over de streep en pakte zodoende vier punten. Een week later overtrof hij dat resultaat direct op de Red Bull Ring, waar hij zesde werd en de eretitel Driver of the Day kreeg.

Schumacher lijkt zijn flow te hebben gevonden, wat volgens teambaas Günther Steiner komt doordat hij zich minder zorgen maakt. “Ik kan niets vinden om te zeggen, maar hij presteerde al veel beter in Canada”, zegt Steiner in gesprek met Sky Sports. “De kwalificatie was daar natuurlijk goed, maar de race niet zo omdat hij uitviel. Maar in Canada leek Schumacher gewoon veel meer ontspannen over alles en dat komt omdat hij zichzelf minder druk oplegde, dat heeft hem aan deze resultaten geholpen.”

Lees ook: Schumacher leert van duels met Hamilton: ‘Iedereen maakt fouten’

En daar bestaat voor Steiner geen twijfel over. “Ik ben er 100 procent zeker van”, stelt hij. Hij is dan ook blij dat Schumacher in Silverstone zijn eerste punten pakte en vervolgens zesde werd in Oostenrijk. “Dat hebben we namelijk hard nodig”, aldus de teambaas.

Begrip voor reactie Schumacher na sprint

Toch ging het er niet allemaal vrolijk aan toe bij Haas in Oostenrijk. Na de sprintrace was Schumacher duidelijk geïrriteerd omdat hij van het team te horen kreeg dat hij teamgenoot Kevin Magnussen niet mocht inhalen. Daardoor kwam hij in een duel met Lewis Hamilton, waar hij de Haas wel zo breed mogelijk maakte maar net niet dat laatste puntje kon pakken.

Lees ook: Tweede dubbele puntenfinish op rij voor Haas: ‘Eindelijk een beetje geluk’

Steiner legde na de sprintrace uit dat Schumacher niet sneller was, maar dat hij dat dacht omdat hij binnen de DRS-afstand zat. Desondanks heeft Steiner wel begrip voor de manier waarop Schumacher reageerde. “Alle coureurs zijn hetzelfde”, zegt Steiner.

“Ze willen altijd voor hun teamgenoot zitten. Ik zeg altijd dat ze gelijken zijn en dat het team beslist wat we doen omdat de punten voor het team tellen. We hebben meer punten nodig om hopelijk zesde te worden, of er in ieder geval voor te vechten. Als we kansen verspillen omdat jullie vechten, is dat niet goed voor het team en het enige recht dat ze hebben is om voor het team te werken”, aldus Steiner.

Foto: Motorsport Images