Mick Schumacher zegt veel geleerd te hebben van zijn duels met Lewis Hamilton op de Red Bull Ring. Zo heeft de Haas-coureur geleerd dat ‘iedereen fouten maakt’ en dat hij ‘voor geen enkele coureur bang moet zijn’.

Na de sprintrace op zaterdag stond Schumacher er nog gefrustreerd bij. Hij had toen het gevoel dat hij sneller was dan teamgenoot Kevin Magnussen, maar kreeg de opdracht van het team om achter de Deen te blijven. Daardoor kwam Schumacher in een stevig gevecht verwikkeld met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. In dat duel maakte Schumacher zijn Haas zo breed mogelijk en sloeg meerdere aanvallen af, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Brit.

In de race op zondag volgde opnieuw het beeld van een gevecht tussen de twee. Ook toen haalde Hamilton Schumacher in, maar dat kon de Haas-coureur niet deren aangezien hij als zesde over de streep kwam en tot Driver of the Day verkozen werd.

Lees ook: Tweede dubbele puntenfinish op rij voor Haas: ‘Eindelijk een beetje geluk’

Schumacher zegt veel geleerd te hebben van zijn duels met Hamilton. “Het belangrijkste dat ik geleerd heb is dat iedereen menselijk is en dat iedereen fouten maakt”, zegt Schumacher. “Iedereen staat onder druk en soms komt dat tot het punt dat ze fouten maken. Dat is belangrijk voor mij om dat te weten. Ik moet niet bang zijn om met wie dan ook te vechten”, aldus de Duitser.

Schumacher zit sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië, waar hij dan eindelijk zijn eerste Formule 1-punten scoorde, in een goede flow. Hij is daar blij mee, maar is zelf van mening dat het ‘veel eerder had kunnen komen’. “We hebben de potentie van de auto laten zien, net als dat we de potentie van de coureurs hebben getoond”, aldus Schumacher.