“Eindelijk hebben we een beetje geluk”, klinkt het bij Haas F1. Het is er na een aantal moeizame races feest: voor de tweede keer op rij eindigde zowel Mick Schumacher als Kevin Magnussen in de punten. Teambaas Günther Steiner heeft dan ook niets te klagen over het resultaat in Oostenrijk.

Haas kwam met goede moed naar Oostenrijk nadat zij op Silverstone voor het eerst sinds de Duitse Grand Prix van 2019 met beide auto’s in de punten kwamen. In de sprintrace op zaterdag slaagde het team daar niet in – tot frustratie bij Schumacher, die het gevoel had dat er meer in zat als hij zijn teamgenoot had mogen inhalen.

De Grand Prix van Oostenrijk was voor Haas een redelijke herhaling van de sprintrace. De twee coureurs bleven dicht bij elkaar en hadden hier en daar leuke en stevige gevechten. Maar nu eindigden beide coureurs wél in de punten na een ijzersterke race. Schumacher claimde de zesde plek en acht punten, Magnussen werd achtste en schreef er vier punten bij.

Lees ook: Steiner grapt: ‘De grootste verandering is dat Schumacher punten pakt en niet meer crasht’

“Het was erg leuk”, blikt Schumacher terug op de race. Het goede resultaat op de Red Bull Ring dankt de Duitser aan de race op Silverstone van een week geleden. “Dat was wat ik echt nodig had om het vuurwerk af te steken.” Hij prijst bovendien teamgenoot Magnussen. “Kevin had een geweldige start van het seizoen. Kevin heeft me verschillende tools, technieken en manieren laten zien om een raceweekend aan te pakken. Het voelt alsof we elkaar helpen”, aldus Schumacher.

Magnussen blij met geluk

Magnussen kan het resultaat van Haas amper geloven. “Wat een weekend voor ons team, het was echt geweldig”, zegt de Deen. “Eindelijk hadden we een beetje geluk, het viel een beetje onze kant op nadat de vorige vier of vijf races voor ons niet goed waren. Het is moeilijk om er niet een beetje over te piekeren, maar de laatste twee races hebben we geluk gehad en hadden we het tempo, vooral dit weekend.”

Magnussen verklapt wel dat het nog even spannend werd tijdens de race. “Ik had de hele race een motorprobleem, dus ik hoopte dat het niet zou ontploffen. Dat was niet het geval, dus ik ben daar super dankbaar voor. Daardoor kon ik de race zonder problemen uitrijden”, aldus de ‘superblije’ Deen.

Teambaas Günther Steiner heeft niks te klagen over de tweede dubbele puntenfinish op rij. “Een fantastisch resultaat voor het team vandaag met een dubbele puntenfinish en terug op P7 in het kampioenschap. Er was een klein probleempje met de motor van Kevin, maar alles ging zo perfect als het maar zijn kan. Dank aan het hele team voor een grote inzet”, aldus de teambaas.