Haas F1-teambaas Günther Steiner droomt ervan dat zijn team binnen afzienbare tijd op het podium staat. Voor nu is dat echter niet de topprioriteit: “We moeten nu de zevende plek bij de constructeurs vasthouden.”

De afgelopen twee races waren voor Haas een succes te noemen, met twee dubbele puntenfinishes en de zesde plaats in Oostenrijk voor Mick Schumacher als hoogtepunt. Het Amerikaanse team staat zevende bij de constructeurs en is ondanks het gebrek aan updates nog altijd competitief.

“Het was een zeer goed weekend en we hebben alles zo goed mogelijk uitgevoerd, er waren geen echte fouten en we deden niks verkeerd”, vat Steiner de race in Oostenrijk samen. Toch kan het altijd beter, weet de teambaas ook. Het enige dat nog ontbreekt voor Haas is een podium, al kwam Romain Grosjean in 2018 met de vierde plaats op de Red Bull Ring in de buurt. “Hopelijk kunnen we wat meer naar voren komen en komt er binnenkort een podium aan”, is Steiner optimistisch.

Lees ook: Haas zonder updates nog altijd competitief: ‘Was de juiste keuze’

Terug in de werkelijkheid ziet Steiner dat zijn team na elf races op de zevende plaats bij de constructeurs staat. Dat zou voor dit seizoen een goed doel zijn, stelt hij. “Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar als we de zevende plaats kunnen vasthouden, of beter nog de zesde plaats kunnen veroveren, dan zou dat mooi zijn.”

“Alles boven de zesde plaats wordt erg lastig omdat de andere teams heel goed zijn en ze staan een beetje ver voor”, vervolgt Steiner. “We zullen natuurlijk niet alleen maar perfecte raceweekenden hebben zoals de afgelopen twee races, met dubbele puntenfinishes, het geval was, maar we moeten gewoon hard blijven werken en misschien kunnen we dan de zesde plek bereiken. Maar voor nu moeten we ervoor zorgen dat we zevende blijven”, besluit de Haas F1-teambaas.