Het team van Haas rijdt bij de aanstaande Grand Prix van Spanje weer, als vanouds, met remmen van leverancier Brembo. De remmen van Carbone Industrie, die bij de Grote Prijs van Rusland werden gebruikt, bleken niet overtuigend genoeg.

Het is een soap die al het hele seizoen loopt, de remproblemen voor het team van Haas. Na lang gesteggel werd er in Sotsji eindelijk getest met remmen van Carbone Industrie. Voorlopig blijft het voor de leverancier bij deze Grand Prix. Aankomend weekend rijden Romain Grosjean en Kevin Magnussen namelijk weer als vanouds met remmen van Brembo. Teambaas Günther Steiner legt uit waarom.

“We konden de remmen van Carbone Industrie niet goed genoeg koelen”, meent hij. “Als dat gebeurt, raakt de remschijf oververhit en wordt het pedaal lang. Daarnaast was er veel slijtage. We hebben gekeken of we er een hele race mee konden rijden, maar dat kon niet. Daarom gaan we nu weer terug naar Brembo.”

Steiner weet hoe het remprobleem kan worden opgelost, maar het heeft wel tijd nodig. Het team neemt de tijd om alles goed te onderzoeken. De teambaas benadrukt dat het niet makkelijk is om een rem te repareren. “Het is zeer geavanceerde technologie”, meent hij. “Als je van systeem wisselt, loop je tegen problemen aan die je eerder niet zag. Totdat je het goed uittest. Zonder tussentijdse test heb je alleen de eerste en tweede vrije trainingen van een race om dat te kunnen doen. Dat maakt het moeilijk en daarom duurt het ook zo lang.”

Steiner Haas F1 Ferrari

“Ik ben blij als we dit gedoe achter ons hebben”, meent Steiner.

Misschien wel de gevoeligste coureur op de grid als het aankomt op de remmen is Romain Grosjean. De Fransman heeft zich verscheidene keren uitgesproken over de constante remproblemen van de auto. Volgens Steiner was zijn eerste coureur tevreden met de laatste versie van de Brembo-remmen, hoewel de Fransman eerder opperde dat “andere remmen de enige oplossing zouden zijn voor Haas.” Het team gaat nu kijken wat er aan de situatie met Carbone Industrie kan worden gedaan, voordat er een conclusie wordt getrokken.