Haas-coureur Romain Grosjean noemt de geüpdatete remmen van leverancier Brembo ‘een grote verbetering.’ De Fransman reed tijdens de Grand Prix van Bahrein voor het eerst met een nieuwe versie.

Na maanden van hard werken is er voor het team van Haas eindelijk een oplossing gevonden voor de remproblemen waar de renstal al zo lang last van heeft. De nieuwe remmen werden voor het eerst gebruikt bij de Grote Prijs van Bahrein afgelopen weekend, tot genoegen van Romain Grosjean.

“De update van Brembo werkte beter dan ooit tevoren”, zegt de Fransman, die in Bahrein z’n eerste punten van het seizoen scoorde. “We hebben een tijdje moeten wachten op de update, maar het is duidelijk een grote stap vooruit.”

Bij de testdagen in Bahrein deze week gaat Haas ook rijden met nieuwe remmen van een andere leverancier, Carbone Industrie. Bij de Grand Prix van Brazilië vorig jaar reed het team ook al met deze remmen. Grosjean, die erg gevoelig is voor remproblemen, was er toen erg positief over.

“Ik kijk ernaar uit om ook het andere merk te testen”, zegt hij in aanloop naar de testdagen in Bahrein. “Vorig jaar was het gevoel erg goed. Laten we kijken of dat nog steeds zo is.”