Nog steeds heeft Haas F1 last van de remproblemen waar het team in het debuutjaar ook al mee te kampen had. De Amerikaanse renstal begon de afgelopen testdagen in Barcelona goed, maar was niet helemaal tevreden over de prestaties van de auto.

Haas zette tijdens de eerste testsessies op het Circuit de Catalunya in Barcelona een aantal snelle ronden op het bord. Zowel Grosjean als Magnussen klokten tijden in de 1:22. Toch bleek de performance van de VF-17 niet consistent genoeg. Met name problemen met de remmen zorgden ervoor dat de coureurs zich niet helemaal lekker voelden met de auto.

“Soms zijn de coureurs blij met de remmen, en soms zit er een set op waar ze niet blij mee zijn. Hierdoor verliezen we veel tijd”, zei teambaas Günther Steiner over de remproblemen. “De coureurs hebben hierdoor geen vertrouwen in de auto.” Het team had volgens Steiner op dinsdag en donderdag goede remmen, maar op woensdag weer niet.

Carbone Industrie
Vorig seizoen had Haas ook al vaak problemen met de remmen. Bijvoorbeeld tijdens de Grand Prix van Maleisië, toen spinde Romain Grosjean de grindbak in nadat zijn remmen niet werkten. En tijdens de thuisrace van Haas op het Circuit of the Americas viel Esteban Guttierez uit met remproblemen. Bij de Braziliaanse Grand Prix heeft het team geëxperimenteerd met onderdelen van een nieuwe leverancier, Carbone Industrie (CI).

Volgens Steiner is het team nog niet helemaal zeker of de nieuwe remmen consistent genoeg zijn. Daarvoor zijn ze nog niet genoeg getest. “We gaan ze testen, maar we weten nog niet precies wanneer of bij welke race we ze gaan gebruiken”, besloot de teambaas over de nieuwe remmen.