*

Haas strandt in Q2, coureurs toch tevreden

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

14 mei 2016 17:20

Haas strandt in Q2, coureurs toch tevreden
Racepictures

Het Haas F1 Team begint de Grand Prix van Spanje zondag vanaf de veertiende en de zestiende startplaats. Toch zijn coureurs Romain Grosjean en Esteban Gutiérrez meer dan tevreden met dat resultaat.

Dat had vooral te maken met de moeizame vrijdag die Haas doormaakte. Romain Grosjean was toen absoluut niet tevreden over de afstelling van zijn bolide. Tijdens de kwalificatie ging het volgens de Fransman beter. “Het team heeft vannacht keihard gewerkt om de auto beter te maken, dat hebben ze heel goed gedaan.”

“Het zit nu allemaal heel dicht bij elkaar qua rondetijden. Zo ver zat ik niet eens van Q3 vandaan”, vervolgt de Fransman, die als veertiende start. Ietwat optimistisch misschien, want voor een plek in de laatste kwalificatiesessie kwam Grosjean alsnog ruim een halve seconde tekort. “We moeten nog wel wat snelheid vinden”, erkent hij, “maar over het algemeen ben ik heel tevreden.”

Gutiérrez
Teamgenoot Gutiérrez heeft ook lof over voor zijn monteurs. “We zijn heel goed teruggekomen van de problemen van gisteren”, aldus de Mexicaan. “Ik heb er echt van genoten om uit elke run het maximale te halen.” Het leverde hem de zestiende startplaats op, drie tienden achter Grosjean.

Gutiérrez plaats nog wel een kanttekening: de Haas was niet op alle bandencompounds even goed. “Maar dat kunnen we voor morgen misschien nog wel verbeteren. Ik heb zin om er in de race weer tegenaan te gaan, en lekker om posities te knokken.”