*

Haas strikt steeds ‘beter en meer ervaren’ personeel

Daan de Geus

Daan de Geus

2 november 2015 15:05

Haas strikt steeds ‘beter en meer ervaren’ personeel
Racepictures

Het Haas F1 Team weet volgens eigenaar Gene Haas steeds ‘beter en meer ervaren’ teamleden te strikken. Onder de nieuwe aanwinsten hoort ook Lotus-engineer Ayao Komatsu, meldt F1i.com.

Komatsu volgt coureur Romain Grosjean volgens F1i.com dus van Lotus naar Haas. Welke rol hij bij het Amerikaanse team krijgt, is nog niet duidelijk. Bij Lotus was hij van 2012 tot en met 2014 Grosjeans race engineer, alvorens begin dit jaar promotie volgde naar de rol van chief engineer.

Indien Komatsu inderdaad de overstap maakt, dan mag dat als goed nieuws voor Haas worden gezien. De in Engeland opgeleide Japanner staat te boek als een ervaren kracht. Voor hij in 2006 bij het toenmalige Renault aan de slag ging, dat in 2011 Lotus werd, werkte hij drie jaar lang voor BAR Honda.

Volgens teameigenaar Gene Haas is het aan de relatie met Ferrari en het strikken van Grosjean te danken dat er ‘beter en meer ervaren’ krachten aangenomen kunnen worden. Dit in toevoeging op (oud-)personeel van Caterham en Marussia dat Haas al eerder heeft aangetrokken.

Foto: Komatsu (rechts) met Haas-teambaas Günther Steiner.

Gerelateerd