*

Haas test nieuwe voorvleugel in Amerika om auto ‘beter te leren begrijpen’

Laurens Stade

Laurens Stade

1 november 2019 14:30

Haas test nieuwe voorvleugel in Amerika om auto ‘beter te leren begrijpen’
Motorsport Images

Haas F1-team zal in Amerika een nieuwe voorvleugel testen. De Amerikaanse renstal heeft geïdentificeerd dat de voorvleugel een deel van het probleem was waardoor het team dit seizoen ondermaats presteert. 

Haas beleeft een zeer lastig seizoen. Het team scoorde in Duitsland nog tien punten, maar in de zeven races die daarop volgden wist het team slechts twee punten te pakken. In Japan zei teambaas Günther Steiner dat de banden een groot probleem vormen voor het team. De coureurs kunnen de banden namelijk moeilijk op optimale temperaturen krijgen waardoor ze weinig grip hebben.

Steiner zegt dat de nieuwe voorvleugel een ‘variant’ is om zo ‘de auto beter te leren begrijpen’. ”Het is geen update, maar meer een experiment”, zegt Steiner tegen Racefans.net. ”Het moet het team helpen begrijpen wat we voor volgend seizoen moeten doen.” Volgens de teambaas is het niet de bedoeling dat Haas op zondag ook met deze voorvleugel zal gaan rijden, tenzij de prestaties op vrijdag positief uitpakken.

Het team heeft volgens Steiner de nieuwe regels voor de voorvleugels, die dit jaar geïntroduceerd werden, ‘niet onder de knie’ gekregen. ”Er was een grote regelverandering voor de voorvleugels. Hoe klein het ook leek, het was echt een heel andere voorvleugel en we gingen de verkeerde richting op. De rest van de auto hebben we nog wel prima voor elkaar, want we hebben in iets van zeven of acht races Q3 gehaald met beide auto’s. We zijn erachter gekomen wat we fout hebben gedaan en ik ben er dan ook zeker van dat we terug kunnen keren”, aldus Steiner.

Romain Grosjean en Kevin Magnussen kregen donderdag de kans om demorondjes te rijden in een NASCAR-bolide van Stewart Haas Racing. Foto: Motorsport Images

 

Lees meer over

Haas Steiner