Gunther Steiner, teambaas van Haas, heeft aangegeven dat het team met chassis leverancier Dallara de productieproblemen van de voorvleugels aan het proberen te verhelpen is. Al vanaf de eerste tests breken de voorvleugels af bij het Amerikaanse team.

Al sinds de eerste testsessies zijn breken de voorvleugels af. Het gebeurde in het seizoen bij de Grands Prix van Bahrein, Spanje en Canada. Hoewel er al 22 punten binnen werden geharkt door Romain Grosjean, hadden dit er meer kunnen zijn als de voorvleugel niet drie keer was afgebroken. Steiner geeft Dallara daar niet de schuld van: ‘’als wij het zelf hadden gedaan in onze eigen fabriek, dan was het niet veel beter geweest.’’

Haas neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het falen en snapt dat Dallara niet de ervaring had om onderdelen voor het huidige Formule 1 chassis te maken. ‘’Het is moeilijk om te begrijpen hoe hoog de standaard is in de Formule 1 met alle onderdelen vergeleken met de GP2 en IndyCar. Hierdoor hebben wij ook geen spijt dat in zee zijn gegaan met een externe leverancier voor het chassis.”