*

Häkkinen: ‘Räikkönen gaat Alonso verslaan’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 februari 2014 10:28

Häkkinen: ‘Räikkönen gaat Alonso verslaan’
Racepictures

Oud-wereldkampioen Mika Häkkinen denkt dat zijn landgenoot Kimi Räikkönen komend seizoen bij Ferrari de bovenhand zal hebben in het teamduel met Fernando Alonso.

Räikkönen – die eerder van 2007 t/m 2009 al eens voor Ferrari reed – is begin dit jaar teruggekeerd bij Ferrari, waar Alonso inmiddels al aan zijn vijfde seizoen bij het team begint, dat hij de laatste jaren aardig naar zijn hand heeft weten te zetten.

Desondanks denkt Häkkinen, oud-coureur van Lotus en McLaren én tweevoudig wereldkampioen, dat zijn landgenoot Räikkönen zal triomferen in de teamstrijd met Alonso. “Volgens mij past Kimi’s rijstijl perfect bij de nieuwe V6-turbomotoren, terwijl Alonso daarentegen de neiging heeft te hard te pushen. Mijn verwachting is dan ook dat Kimi hem zal verslaan”, zegt Häkkinen tegen het Spaanse Marca.

Behalve Häkkinen betwijfelt ook voormalig Ferrari-coureur Felipe Massa – die bij de Scuderia zowel de teamgenoot van Räikkönen als Alonso is geweest – of de nieuwe Formule 1-auto’s wel bij Alonso’s manier van rijden passen.

Wat volgens Massa echter wel in het voordeel van Alonso spreekt, is zijn intelligentie: “Fernando combineert zijn talent met een goed stel hersens. Hij is echt heel slim, en dat komt goed van pas als je je aan dit soort ingrijpende reglementswijzigingen moet aanpassen.”

Gerelateerd