Lewis Hamilton geeft toe dat zijn Mercedes W08 moeilijk is om mee te rijden. Het is voor hem en zijn engineers een uitdaging om de zogenaamde ‘sweet spot’ te vinden.

Sinds de invoering van het turbo-hybridesysteem hebben de Zilverpijlen de Formule 1 drie jaar lang ongenaakbaar gedomineerd. Maar dit jaar heeft Mercedes met Ferrari een geduchte concurrent op de grid en moet het echt knokken voor wat het waard is. Lewis Hamilton erkent dat en vindt bovendien dat de auto van dit jaar een stuk moeilijker te besturen is dan andere jaren.

“De auto is moeilijk te besturen, maar daar houd ik wel van”, zegt de Brit in aanloop naar de Grand Prix van Monaco. “Het is net als op een stier zitten en proberen het beest te temmen. Datzelfde gevoel heb ik met deze auto als het niet makkelijk gaat. Ik houd van die uitdaging, het zet mij en mijn engineers echt op scherp. Het zorgt ervoor dat we nauwkeurige beslissingen nemen en dat ik harder moet werken om de auto te balanceren. Maar zodra we alles beter begrijpen, wordt de auto makkelijker te besturen.”