Hij heeft dan wel niet gewonnen, bij lange na niet zelfs, maar Lewis Hamilton blikt desondanks met een goed gevoel terug op de race: “P7 volstaat.”

Vóór de race zette Mercedes in op de tiende plaats als maximaal haalbare. Dat heeft Hamilton met de zevende plaats ruim weten te overtreffen, hetgeen wat hem betreft het bewijs is van de kunde van zijn team: “Ik heb werkelijk de beste strategen voor me werken.”

“Ik ben dan ook zeker tevreden met het resultaat”, vervolgt Hamilton. “Ik heb dan wel niet gewonnen of heel erg genoten van de race, maar na de slapeloze uurtjes van vannacht, is het toch heel erg mooi dat ik een handvol punten heb weten te scoren.”

Teamgenoot Valtteri Bottas viel net buiten het podium en legde beslag op de vierde plaats. Een teleurstellend resultaat, meent Bottas.

“Je werkt het hele weekend keihard, en om dan net buiten het podium te finishen, is uiterst pijnlijk. Ik zat vast in het verkeer, terwijl Daniel Ricciardo vrij baan had. Dat heeft met uiteindelijk een plekje op het podium gekost.”

Bottas en Hamilton blikken beiden dus terug op een moeizaam weekend in Monaco. Eerstgenoemde hoopt dan ook dat het lastigste weeekend van het jaar nu achter de rug is: “Ferrari was dit weekend gewoon sterker, dus wij moeten aan de bak. Het jaar duurt echter nog lang en de Grand Prix van Canada zal bijvoorbeeld alweer een ander verhaal zijn.”