Er is volgens Lewis Hamilton geen sprake van problemen tussen hemzelf en zijn teamgenoot Jenson Button. Het duo kwam in Canada met elkaar in aanraking en Hamilton viel daardoor uit.

De beide McLaren-rijders kwamen elkaar in ronde zeven van de race tegen op het rechte stuk, waar Hamilton de langzamer uit de chicane gekomen Button probeerde te passeren.

Button zag Hamilton echter niet en hield ogenschijnlijk de racelijn aan, waardoor er voor Hamilton – die met zijn voorwiel al naast de bolide van zijn teamgenoot reed – geen ruimte overbleef.

Hamilton kon contact met de muur, en zijn teamgenoot, vervolgens niet meer vermijden. Voor Hamilton betekende dit het einde van zijn race, terwijl Button een pitstop moest maken en vervolgens alsnog naar de zege reed.

“Ik ben er niet te gefrustreerd door, ik kijk er zelfs wel relaxed tegenaan”, zegt Hamilton over het ongeluk. “De omstandigheden waren tricky en het was daardoor waarschijnlijk moeilijk om me te zien.”

“Het was gewoon een ongelukkig incident”, concludeert de Engelsman, die er inmiddels al over heeft gesproken met zijn land- en teamgenoot Button.

“We hebben het er zondag over gehad in de periode dat de race stil lag. Jenson kwam naar me toe en bood zijn excuses aan voor het feit dat hij me niet had gezien. Ik vertelde hem echter dat het mijn fout was en ik op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zat.”

“De kous is daarmee af”, stelt Hamilton. “Ik denk dat Jenson en ik gewoon goede teammakkers zijn en ik ben uiteraard blij voor het team dat we in Canada hebben gewonnen.”

“We dragen bij McLaren zelfs altijd allemaal dezelfde rode overwinnings-shirts na een zege, en je ziet andere teams nooit op die manier feestvieren”, voegt Hamilton daar nog aan toe, waarna hij de sfeer binnen het team prijst: “Ik voel me erg goed bij McLaren.”

Hamilton laat tenslotte nog weten dat hij er zeker van is dat het tij zich voor hem zal keren. “Ik denk dat je je eigen geluk moet maken in de Fomule 1. Ik ben dan ook erg gelukkig met de positie waar ik me momenteel in bevind, en denk dat veel andere coureurs zelfs zouden wensen dat ze zich in mijn positie kunnen bevinden.”

“Je hoopt natuurlijk altijd dat het beter gaat, maar geduld is een schone zaak. Ik moet het daarom gewoon rustig aankijken en hopen dat het op een gegeven ogenblik weer mijn kant op valt.”