Het sparen van bandensets tijdens de kwalificatie heeft zijn vruchten afgeworpen voor Lewis Hamilton. Het gaf de Brit de kans zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen.

“De strategie waarvoor we gisteren hebben gekozen, heeft zeker geholpen”, aldus Hamilton na afloop van de race. “Mijn verse sets zachte banden hielden het wat langer vol dan de banden van de coureurs om me heen.”

“Maar het was een combinatie van factoren die tot deze zege heeft geleid”, vervolgt Hamilton. “De pitstops waren fantastisch en de auto voelde geweldig aan. Mijn complimenten voor het team in hoe ze de auto hebben ontwikkeld. Het voelt geweldig om deze trofee mee naar huis te mogen nemen.”

De monteurs voor McLaren hadden ook voor de start van de race al een spannende strijd te leveren. Een probleem met de motor kon maar net op tijd worden opgelost voordat Hamilton naar de startgrid moest.

“Ik weet niet wat er precies aan de hand was, maar het enige wat ik doen is zo kalm en positief mogelijk blijven. Ik zag de klok aftikken, maar uiteindelijk hebben ze alles snel onder controle gekregen.”