*

Hamilton: ‘Bakoe is gedaan, nu gaan we verder’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 juli 2017 17:57

Hamilton: ‘Bakoe is gedaan, nu gaan we verder’
Racepictures

Lewis Hamilton staat niet meer stil bij wat er in Bakoe tussen Sebastian Vettel en hemzelf is gebeurd. Het incident verandert ook niets aan zijn titelstrijd met Vettel, zegt hij.

“Ik heb er in Bakoe al over gezegd wat ik wilde zeggen en kijk nu vooruit naar de races die ons nog wachten”, zegt Hamilton in Oostenrijk, bijna twee weken later, over het voorval in Azerbeidzjan. “Ik ben nog steeds dezelfde mening toegedaan over wat daar gebeurd is en heb niet het gevoel dat ik dingen terug wil nemen die ik toen heb gezegd”, vervolgt de Mercedes-coureur.

Hamilton denkt niet dat zijn relatie met Vettel zal lijden onder wat in Bakoe gebeurde.

“Sebastian en ik hebben het er echter onderling over gehad. Hij heeft zijn excuses aangeboden, die heb ik aanvaard en daarmee is het klaar, nu gaan we verder.” Hamilton zegt daarbij nog altijd veel respect voor Vettel als coureur te hebben. “Ik zal dan ook op dezelfde manier met hem blijven knokken als voorheen, daar verandert niets aan.”

“Ik voel ook geen extra spanning tussen ons door wat er gebeurd is”, vertelt Hamilton. Wat de Brit vooral belangrijk vond, is dat Vettel publiekelijk erkende dat hij hem geen brake test gaf. “Dat zorgde er namelijk voor dat ik veel negatieve berichten kreeg. Sebastian heeft dat echter openlijk verduidelijkt, zoals ik al hoopte dat hij zou doen.”

Vettel
Ferrari-coureur Vettel heeft er weinig zin in het weer uitgebreid over het incident te hebben. “Ik denk ook niet dat het nodig is, want we hebben dat al uitgebreid gedaan en iedereen heeft gezien wat er gebeurd is. Ik dacht in de auto en direct na de race heel anders over wat er gebeurde dan daarna en daarbuiten. Verder wil ik er niet te veel over zeggen.”

“Ben ik trots op wat gebeurde? Nee. Kan ik het terugnemen? Nee. Heb ik er spijt van? Ja”, somt Vettel zijn gevoelens op. Waar de Duitser op zijn beurt blij mee is, is dat het voorval geen grote impact heeft gehad op zijn relatie met Hamilton. “Het is fijn om te horen dat we nu vooruit kunnen. Ik denk dat het onderlinge respect op en naast de baan daaraan heeft bijgedragen.”

Vettel werd stevig aan de tand gevoeld tijdens de FIA-persconferentie.