Lewis Hamilton vindt dat de binnenkant van start/finish moet worden schoongemaakt. Op die manier zijn de coureurs die aan de binnenkant starten minder in het nadeel.

Eentje daarvan is Hamilton zelf, die zich gisteren als tweede achter Sebastian Vettel kwalificeerde. De McLaren-coureur verwacht hem echter niet aan te kunnen vallen. Een proefstart in de laatste vrije training aan de binnenkant van de baan verliep volgens Hamilton in ieder geval dramatisch.

“Erg goed ging dat niet, nee. Eigenlijk ging het gewoon slecht. Toen ik de koppeling losliet was ik niet vooruit te branden”, aldus de wereldkampioen van 2008. “Het circuit wordt steeds sneller, maar de binnenkant blijft onaangeraakt en biedt evenveel grip als de pitstraat. Helemaal niet, dus. Wat er gaat gebeuren weet ik niet, maar ze kunnen de baan op z’n minst schoonmaken.”

Teamgenoot Jenson Button denkt dat coureurs op de ideale lijn niet zo in het voordeel. “Ik ben de enige die een proefstart heeft gedaan aan de schone kant en dat was ook niet geweldig. Er is gewoon weinig grip. Op de rechte stukken leggen we geen rubber neer. We kunnen het circuit wel schoonmaken maar het blijft een glad circuit.”