Lewis Hamilton reed zondag naar eigen zeggen een van zijn lastigste races ooit. De McLaren-coureur reed het merendeel van de Koreaanse Grand Prix met een kapotte achterophanging en finishte als tiende.

Na afloop sprak teambaas Martin Whitmarsh zijn lof uit over het resultaat van Hamilton, die na dit jaar naar Mercedes vertrekt. De wereldkampioen van 2008 is blij met de uitspraken van Whitmarsh. “Het is fijn als je prestaties gewaardeerd worden als je bent blijven knokken”, zegt Hamilton tegen Reuters. “Dit was een van mijn zwaarste races ooit.”

“De auto was een ramp. Mensen denken misschien dat ik excuses zoek voor de tiende plaats, maar dat doe ik echt niet. Dit jaar ben ik geen enkele keer afgeleid geweest”, aldus Hamilton over zijn tumultueuze seizoen. “Ik ben nog voor de volle honderd procent onderdeel van dit team. Mensen blijven zeggen dat Jenson Button en ik niet meer door een deur kunnen.”

“De waarheid gebiedt te zeggen: wij hebben geen problemen met elkaar. We vormen een fantastisch rijdersduo. Werkelijk waar. Ik ben al jaren onderdeel van dit team en ik heb absoluut een fantastische band met de renstal. Het team houdt hopelijk net zo veel van mij als ik van het team.”