Na maanden van onderhandelen heeft Lewis Hamilton eindelijk zijn handtekening onder een nieuw Mercedes-contract gezet. De viervoudig wereldkampioen blijft tot en met 2020 bij het team.

Hamilton ging in 2013 bij Mercedes aan de slag en heeft sindsdien drie wereldtitels en 44 Grands Prix gewonnen voor de Duits-Engelse formatie. Daarvoor werd Hamilton in 2008 al eens wereldkampioen met McLaren, het enige andere team waar hij in de Formule 1 voor heeft gereden.

Dat Hamilton nu nog twee seizoenen aan zijn al vijf jaar lopende dienstverband toevoegt, komt niet als een verrassing gezien beide partijen altijd de intentie hebben uitgesproken met elkaar verder te willen. “Sinds teambaas Toto Wolff en ik er van de winter over hebben gesproken, was de contractverlenging dus eigenlijk een formaliteit”, zegt Hamilton.

Hamilton en Wolff zijn allebei blij met de nieuwe deal.

“Het is goed om nu mijn handtekening gezet te hebben en verder te gaan met de gebruikelijke business”, vervolgt Hamilton, wiens vorige deal eind dit jaar zou aflopen. “Ik verheug me erop Mercedes’ driepuntsster in de toekomst nog meer te doen schijnen”, drukt hij het mooi uit.

Namens Mercedes is Wolff uiteraard in zijn nopjes met het verlengen van de samenwerking met zijn stercoureur. “De papieren zijn getekend en we wilden niet langer wachten met de aankondiging! Mercedes is Lewis’ thuis in de Formule 1 geworden en zijn verhaal is voor altijd gekoppeld aan het groen en zilvergrijs van Mercedes”, zegt Wolff.

“Ik weet zeker dat ons gezamenlijke verhaal nog enkele ontzettend mooie hoofdstukken zal kennen”, voegt de teambaas daar aan toe. Over Hamilton als coureur is volgens Wolff verder ‘alles al gezegd’. “Hij is één van de grootste coureurs aller tijden en zijn CV spreekt voor zich.”

Het Mercedes-zitje naast Hamilton is officieel nog vacant voor 2019, maar de verwachting is dat Mercedes binnenkort ook verlengt met Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin, die in 2017 naar het team kwam, kan bovendien op de support (en volgens geruchten ook de voorkeur) van Hamilton rekenen.

Hamilton jaagt dit jaar met Mercedes op zijn vijfde titel in totaal – en vierde in Duitse dienst. Hij staat momenteel tweede in het WK.