*

Hamilton: ‘De strategie? Dat doet er nu niet meer toe’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 oktober 2019 10:06

Hamilton: ‘De strategie? Dat doet er nu niet meer toe’
Motorsport Images

Lewis Hamilton straalde niet bepaald van blijdschap op het erepodium in Suzuka. De Brit finishte als derde, nadat hij tijdens de race met vraagtekens genoeg zat over de strategie. Hij zinspeelde er op dat een tweede plek of zelfs de zege mogelijk was geweest.

Na afloop wilde Hamilton daar desgevraagd voor de camera van Sky Sports F1 echter niet op ingaan. “Dat maakt allemaal niet meer uit. Het is allemaal hypothetisch. Valtteri Bottas deed zijn job geweldig en verdiende de overwinning”, verwijst hij naar zijn Mercedes-teamgenoot, die inderdaad won.

Lees ook: Mercedes grijpt zesde constructeurstitel na zege Bottas

Liever heeft Hamilton het over de zesde constructeurstitel op rij die Mercedes inmiddels binnen heeft. “Er is zoveel hard werk aan voorafgegaan. Niet alleen dit jaar, maar de afgelopen zeven jaar. We zijn steeds beter geworden als team en ik ben er trots op dat ik daar aan heb kunnen bijdragen. We mogen vandaag allemaal aan de champagne.”

Voor Hamilton is het nu verder op naar Mexico, ‘een race die de laatste jaren een nachtmerrie voor ons is geweest’. Mercedes worstelt er immers met de hoge ligging van het circuit en ijle lucht, maar Hamilton werd er de afgelopen twee jaar toch tot kampioen gekroond (terwijl Red Bulls Max Verstappen beide edities won).

Ook dit keer kan Hamilton in Mexico weer beslag leggen op de titel. De Brit staat met 338 om 274 in totaal 64 punten voor op teamgenoot en titelrivaal Bottas. Weet Hamilton die marge in Mexico uit te bouwen tot 78, dan mag hij zichzelf met daarna nog drie races te gaan alvast kampioen noemen. Om dat te doen moet hij in Mexico dus 14 punten meer pakken dan Bottas.

Lees ook: Bottas wint voor het eerst sinds april weer eens: ‘Ik heb dit gevoel gemist’

Lees meer over

Hamilton Mercedes