*

Hamilton de wereldverbeteraar: ‘Een aardige jongen die de wereld niet kapot wil maken’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

9 november 2019 12:02

Hamilton de wereldverbeteraar: ‘Een aardige jongen die de wereld niet kapot wil maken’

Lewis Hamilton wil niet alleen wereldkampioen worden, hij wil ook de wereld redden. Zijn pleidooi om duurzamer te leven wordt echter koeltjes ontvangen. Zeker bij de Britten; die vinden het niet rijmen met zijn luxe levensstijl. “Ondanks alles wat hij op Instagram deelt, weet niemand eigenlijk wie Hamilton echt is.”

Jarenlang ligt Lewis Hamilton onder vuur vanwege zijn excentrieke jetsetbestaan. In zijn privéjet vliegt hij de wereld over, bijvoorbeeld om tussen de races door even te feesten in Amerika. Met de jaren komt de wijsheid en langzaamaan dringt het besef door dat zijn manier van leven niet duurzaam is, hij gooide het roer om en werd veganist. “Het milieu is geen gemakkelijk thema voor mij, omdat we inderdaad de wereld rondreizen en in snelle auto’s racen. Onze ecologische voetafdruk is zeker hoger dan gemiddeld, maar dat wil niet zeggen dat we bang moeten zijn om iets te zeggen wat mogelijk een positief effect heeft.”

Lees ook: Hamilton klaar voor strijd met ‘jonkies’ Verstappen en Leclerc: ‘Ik pas me aan’

In Editie 16 van FORMULE 1 Magazine spreken we met Lewis Hamilton, Toto Wolff en kun je ook een portret lezen van Lewis de Wereldverbeteraar. Editie 16 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.

“Volgens mij wil hij oprecht bijdragen aan een beter milieu”, meent Jonathan McEvoy, Formule 1-verslaggever van de Britse krant Daily Mail. “Het is geen toneelstukje. Hij denkt alleen niet alles door. Ergens heeft hij goede argumenten, maar hij brengt ze niet altijd goed over.” Volgens McEvoy zijn de meningen over Hamilton in Groot-Brittannië verdeeld. “Hij is online erg actief en spreidt zijn leven tentoon op een manier die we niet gewend zijn van sportsterren. Maar paradoxaal genoeg weet niemand wat er echt in hem omgaat.”

McEvoy: “Hij gaat met andere mensen om en neemt deels hun denkbeelden over. Maar volgens mij heeft het altijd wel in hem gezeten, maar komt het meer naar voren nu hij meer over het milieu te weten komt. Hij is een aardige jongen die de wereld helemaal niet kapot wil maken. Als hij een dier van de dood kan redden, zal hij daar alles voor doen.”

Eelco den Boer

Eelco den Boer

Eelco den Boer (1981) raakte bevangen door het autosportvirus bij de Masters of F3. Hij werd direct abonnee toen er een Formule 1-tijdschrift op de markt kwam en voegde zich via een eclectische omweg in 2010 bij de redactie. Als coördinator brengt hij alles op de juiste plek, maar soms mag hij zelf ook op locatie aan de slag. Hij woonde 40 GP’s bij en heeft een zwak voor underdogs. Tevens is hij achtvoudig curlinginternational.