Lewis Hamilton was vandaag de snelste man van het veld. In de middagtraining bleef hij teamgenoot Jenson Button met 38 duizendste van een seconde voor. Hij vreest echter de racesnelheid van andere teams.

Maar eerst blaast hij nog even de loftrompet. “Deze auto is fantastisch”, aldus de McLaren-coureur. “De jongens hebben in de fabriek fantastisch werk geleverd met het afstellen van dit aerodynamische pakket. Natuurlijk zitten Ferrari, Lotus en Mercedes erg in de buurt, maar we staan er goed voor.”

“We hebben nog wat werk te doen om nog net wat meer snelheid te vinden. Vooral voor de lange runs”, vervolgt Hamilton, die beseft dat het een roerige week rond zijn persoon was. “Ik probeer mij gewoon te concentreren op dit weekend. Iedereen vraagt mij naar de toekomst, maar ik ben nu met mijn werk bezig. Dat is nu het aller belangrijkste.”

Dus: terug naar de kernzaak. wat moet McLaren dit weekend nog leren? “Er zit een verschil tussen het werkterrein van beide banden. De harde band houdt niet zo van de hitte dus het is interessant om te zien welke band het zondag langer uithoudt. Hopelijk staan we er dan niet slecht voor.”