Lewis Hamilton is nog steeds erg blij met zijn zege in China. Hij had de overwinning naar eigen zeggen nodig voordat het F1-circus terug naar Europa gaat.

McLaren kende een dramatische winter. De nieuwe MP4-26 was innovatief, maar erg onbetrouwbaar. Tot de renstal uit Woking bij de openingsrace met een wat reactionaire update kwam die de wagen betrouwbaar maakte zonder al teveel aan snelheid in te boeten. Resultaat? De derde race van het jaar werd door Lewis Hamilton gewonnen.

Daar is de wereldkampioen van 2008 nog steeds erg blij mee. “We hadden deze zege nodig”, vertelt Hamilton op zijn website. “Als je terugblikt op de afgelopen weken, besef je dat we iets uitzonderlijks hebben gedaan bij dit team. We hebben van deze auto een winnaar gemaakt en dat is nog nooit op zo’n korte termijn gelukt. Daar neem ik mijn pet voor af. Dit is een wonder. Het werk is echter niet gedaan.”

Want Red Bull Racing kan de volgende race opeens weer een klasse apart zijn, beseft Hamilton. “We hebben nog veel werk te doen om op gelijke hoogte met Red Bull te komen. Begrijp me niet verkeerd hoor, want we hebben iets ongelooflijks gepresteerd, maar als we in Turkije opnieuw willen winnen moeten we met een boel verbeteringen komen. Andere teams staan natuurlijk ook niet stil.”

Toch geniet de 26-jarige coureur nog even na van zijn overwinning in Sjanghai. “Het was voor mij niet alleen een aanvallende race, ook was het inhaalelement enorm groot. Daar hou ik van”, aldus Hamilton. “De race in China was geweldig omdat we het kunstje op de baan hebben geflikt. Het is altijd leuker om een race te winnen door mensen in te halen.”

“In mijn laatste stint haalde ik Nico Rosberg, Felipe Massa en Sebastian Vettel in. Hopelijk was dat geweldig om te zien voor de supporters.”