Lewis Hamilton trok na een lang kat- en muisspel met Sebastian Vettel aan het langste eind in Austin. De McLaren-coureur genoot op het podium nog even na van de Grand Prix van de Verenigde Staten. “Dit was een van de betere, zo niet beste race van het jaar.”

De wedstrijd was bomvol gevuld met actie, maar lange tijd leek het vooraan bij minieme speldenprikjes te blijven. Af en toe liep Hamilton wat in op Sebastian Vettel, die vervolgens weer gas gaf en de McLaren-coureur op een veilige achterstand zag.

In het tweede bedrijf pakte Hamilton echter een kans met beide handen aan en dat werd beloond. Vervolgens kwam zijn zege niet meer in gevaar. “Ik ben enorm blij”, zei de wereldkampioen van 2008 op het podium tegen Mario Andretti. “De fans waren het hele weekend geweldig en het was een warm welkom.”

Hamilton heeft nu het maximale rendement uit de Amerikaanse races gehaald waaraan hij meedeed, want in 2007 won hij al in Indianapolis. De Verenigde Staten waren vandaag opnieuw goed voor hem. “Dit was een van de betere, zo niet beste race van het jaar. Bovendien is dit een bijzondere zege voor het team. Het is al een tijdje geleden dat we voor de laatste keer wonnen. Ik ben heel trots. Trots op de monteurs en trots op de steun die we hier ontvingen.”