*

Hamilton en Bottas vol lof over Mercedes na dominant optreden

Daan de Geus

Daan de Geus

16 maart 2019 08:32

Hamilton en Bottas vol lof over Mercedes na dominant optreden
Motorsport Images

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas maakten de dienst uit in de kwalificatie in Melbourne en de Engelsman en de Fin zijn na afloop vol lof over hun team Mercedes: “De wintertests waren lastig voor ons, maar sindsdien hebben de jongens geweldig werk verricht.”

Lees ook: Kwalificatie: Lewis Hamilton pakt eerste poleposition van 2019

Na de wintertests kwam rivaal Ferrari als de grote favoriet naar Australië voor de seizoensopener, maar of het nu door de befaamde party mode kwam of niet, het werd een Mercedes-feestje in de kwalificatie. Polesitter Hamilton was zeven tienden los van Ferrari’s Sebastian Vettel, die derde was, Bottas zat op plek twee ook nog bijna zes tienden voor Vettel.

“Na de wintertests wisten we eigenlijk niet goed waar we stonden, maar het team heeft zó hard gewerkt op de fabriek en het circuit”, toont een zichtbaar gelukkige Hamilton zich dankbaar. “Ze hebben echt perfect werk verricht”, vervolgt de Brit, die naar eigen zeggen stond ‘te trillen’ van de geweldige sfeer en zijn sterke laatste ronde. Hij moest er ook echt nog even voor gaan zitten: “Want Valtteri was ijzersterk in de kwalificatie, het was heel close.”

Diezelfde Bottas had uiteraard liever pole gehad, maar baalt niet heel opzichtig. “Ik vond het namelijk een hele leuke kwalificatie”, legt hij uit. “Mijn eerste rondje in Q3 was echt heel goed, daar heb ik van genoten. Het was helaas net niet genoeg, en daarna had ik in mijn laatste rondje wat moeilijkheden in de eerste sector.”

Net als zijn teamgenoot is ook Bottas vol lof over zijn team. Zowel wat betreft de stap van VT3 tot de kwalificatie betreft (“want in VT3 liep het niet voor me, dus het was een hele ommekeer”) als van de wintertests naar Melbourne. “De wintertests waren lastig voor ons, maar sindsdien hebben de jongens geweldig werk verricht.”

Lees ook: Liveblog GP Australië: Mercedes heerst als vanouds, Verstappen knokt zich naar P4