Met de uitvalbeurt van Sebastian Vettel kwam het beetje geluk waar Lewis Hamilton de laatste tijd zo om verlegen zat dan eindelijk zijn kant opwaaien. En daar profiteerde hij volop van. Hamilton domineerde de Grand Prix van Abu Dhabi zoals de grote afwezige dat dit jaar al zo vaak deed.

De McLaren-coureur reed vanaf de derde bocht aan de leiding. Die stond hij niet meer af, op de tijdelijke verschuivingen bij de pitstops na. Hamilton reed een foutloze race. Iets dat hem dit jaar vreemd lijkt te zijn. Zelf oogde hij opgelucht in de persconferentie na afloop.

“Deze zege is voor mijn moeder: ze is dit weekend jarig”, zei hij niettemin. “Het is geweldig om een race voor haar te winnen als ze aanwezig is. Ik voel me fantastisch. Dit is een van mijn beste races. Dat zei ik ook tegen mezelf toen ik klaar was.”

Waar hij de zege opdroeg aan zijn moeder, zal hij persoonlijk waarschijnlijk ook erg in zijn nopjes zijn met de overwinning. Meer en meer kwam Hamilton dit seizoen in de schaduw te staan van teamgenoot Jenson Button. Iets dat hem nog niet eerder gebeurde in zijn F1-loopbaan. Bovendien troefde hij oude rivaal Fernando Alonso af in een rechtstreeks duel.

“Ik hield de hele race een van de beste coureurs van de wereld achter mij. Dat is een erg lastige opgave. Ik lette goed op mijn banden en zorgde dat het gat niet kleiner werd. Het team voerde mijn pitstops perfect uit. Ik ben heel blij om weer op de hoogste trede van het podium te staan. Ik stap vanavond met een glimlach in het vliegtuig.”