*

Hamilton: ‘Felicitaties van Alonso en Dennis behoorlijk verbazingwekkend’

Laurens Stade

Laurens Stade

15 november 2019 12:45

Hamilton: ‘Felicitaties van Alonso en Dennis behoorlijk verbazingwekkend’
Motorsport Images

Lewis Hamilton zegt dat het ‘behoorlijk verbazingwekkend’ was dat hij felicitaties kreeg van voormalig teamgenoot Fernando Alonso en oud-McLaren-baas Ron Dennis na het veroveren van zijn zesde wereldtitel. De Brit zegt dat erkenning geen drijfveer is voor hem, maar hij noemt het een eer dat hij erkend wordt en is Dennis ‘altijd dankbaar’.

In Amerika veroverde Lewis Hamilton zijn zesde wereldtitel. De Brit kreeg enorm veel lof van de sportwereld voor zijn prestaties, maar hij zegt vooral ‘geraakt’ te zijn door felicitaties van zijn grootste rivalen Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Vettel zocht Hamilton na afloop van de Amerikaanse Grand Prix op om hem te feliciteren, Alonso stuurde de Brit een sms met zijn felicitaties.

”Erkenning is geen drijfveer voor mij, maar het is zeker een eer als een coureur als Vettel, voor wie ik veel respect heb, mij erkent”, zegt Hamilton tegen Motorsport.com. ”Het is geweldig dat zij even een moment de tijd nemen om dat beetje respect te tonen. Wij coureurs weten hoe moeilijk het is om te doen wat we doen en slechts enkelen van ons weten echt hoe moeilijk het is om jaar na jaar te winnen. Seb is daar een van, dus dat is echt geweldig”, aldus Hamilton.

Lees ook: Hamilton voorziet wisselingen in 2021: ‘Iedereen praat al met meerdere teams’

Altijd dankbaar
”Ik kreeg ook een sms-bericht van Alonso, wat behoorlijk verbazingwekkend was. Daar was ik echt dankbaar voor”, vervolgt de zesvoudig wereldkampioen. ”We hebben in de loop der jaren samen wat stormachtige periodes gehad, maar eerlijk gezegd heb ik altijd respect gehad voor wat hij heeft bereikt en zijn groei gedurende zijn periode bij McLaren”, aldus Hamilton. In 2007 waren de twee teamgenoten bij McLaren in een turbulent jaar, wat uiteindelijk resulteerde in het vertrek van de Spanjaard bij de renstal.

Naast een sms-bericht van Alonso ontving Hamilton ook een bericht van oud-McLaren-baas Ron Dennis. ”Het bericht van Ron heeft me echt diep geraakt. Ik heb hem ontmoet toen ik tien was en hij zag iets in mij wat niemand anders, op mijn vader na, zag. Hij gaf mij de mogelijkheid om mijn vaardigheden te tonen en om te leren en te groeien. Zonder hem was ik waarschijnlijk nooit in de Formule 1 terechtgekomen. Ik ben Ron dus voor altijd dankbaar. Hij zei hoe trots hij was en ik hoop dat hij beseft dat hij evenveel deel uitmaakt van dit als iedereen”, aldus Hamilton.

Lees ook: Wolff over Mercedes na 2021: ‘Alles wijst erop dat we blijven, maar het is geen gegeven’

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Hamilton Mercedes

Gerelateerd