Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat ‘alles erop wijst’ dat het team ook na 2021 in de Formule 1 zal blijven, maar dat dit ‘geen gegeven’ is. Volgens Wolff komt er een aantal factoren kijken bij het besluitvormingsproces en de Oostenrijker acht het ‘onwaarschijnlijk’ dat mocht het team stoppen, Mercedes nog motoren zal leveren aan klantenteams. 

Wolff zegt dat moederbedrijf Daimler ‘veel aspecten afweegt’ over haar betrokkenheid als teameigenaar voor de toekomst. Volgens de Mercedes-teambaas is het besluitvormingsproces ingewikkeld omdat autofabrikanten de overstap maken naar elektrische auto’s. ”Alles wijst erop dat we blijven, maar het is geen gegeven”, zegt Wolff tegen Motorsport.com over de toekomst van Mercedes in de Formule 1 na 2021.

”We zitten nu midden in de discussies over het nieuwe Concorde-akkoord. In verband hiermee – en onafhankelijk daarvan – bespreken we de ontwikkeling van de auto in het algemeen en de effecten ervan op sport”, aldus Wolff, die een aantal factoren geeft die bij het besluitvormingsproces komen kijken. ”In welke richting ontwikkelt de autowereld zich? In welke vorm is de Formule 1 relevant als entertainment- en technologieplatform? Willen we als merk, waarvan de eerste auto een raceauto was, op de lange termijn op dit platform blijven?”

Lees ook: Mercedes-teambaas Wolff niet aanwezig in Brazilië, mist eerste race sinds 2013

Motorleverancier
”Je hebt het Ferrari-model, dat zegt: ‘We zullen dit voor altijd doen. We bouwen racewagens en we bouwen straatauto’s’. Het andere model zegt: ‘We hebben veel successen gekend. Er valt niets meer te bewijzen. We doen nu iets anders’. Beide zijn absoluut aannemelijke strategieën”, vervolgt de Mercedes-teambaas.

Hoewel Mercedes als motorleverancier al deals heeft met Racing Point, McLaren en Williams vanaf 2021, suggereert Wolff dat het onwaarschijnlijk is dat Mercedes motoren zal leveren als zij besluiten om niet verder te gaan in de Formule 1 als fabrieksteam. ”Je kan alleen zwanger zijn, of niet zwanger zijn. Je kan niet half zwanger zijn. Dus we nemen deel aan het platform of doen dat niet”, sluit Wolff af.

Lees ook: Wolff geeft Hamilton met gerust hart vrijheid: ‘Hij neemt geen onnodige risico’s’

Foto: Motorsport Images