Mercedes-coureur Lewis Hamilton vindt niet dat het team van Ferrari voordeel heeft gehad van de Pirelli-test afgelopen winter. De drievoudig wereldkampioen zegt “geen spijt” te hebben van het missen van het merendeel van de testdagen in Abu Dhabi vorig jaar.

Sebastian Vettel heeft eind vorig jaar in Abu Dhabi veel getest met ontwikkelingsbanden voor dit seizoen. De goede vorm van Ferrari dit jaar heeft volgens Hamilton niets te maken met het feit dat de Scuderia destijds de nieuwe banden heeft getest voor leverancier Pirelli. De Brit miste zelf het grootste deel van de testdagen, maar dat maakt volgens hem niets uit.

“Ik heb er geen spijt van”, zegt Hamilton. “Ik denk dat we goed om kunnen gaan met de banden. Ik denk niet dat Ferrari een voordeel heeft. Hun auto werkt goed en wij werken ook hard om onze auto zo goed mogelijk te laten presteren. Ik denk niet dat de testdagen hen een voordeel hebben opgeleverd of dat wij daardoor iets missen.”

Sebastian Vettel leidt na vier races het klassement met 86 punten, Hamilton volgt 73 punten. In het constructeurskampioenschap gaan Mercedes en Ferrari nek-aan-nek aan kop, met respectievelijk 136 en 135 punten.