Lewis Hamilton vecht in de laatste drie races voor zijn vierde titel, maar gaat deze niet anders in dan anders. Als hij al iets is, dan is het misschien wat meer relaxed.

Dat vertelt Hamilton aan de vooravond van het raceweekend in Mexico, race 19 uit 21. In de drie resterende Grands Prix moet de Brit 26 punten goedmaken op zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, de WK-leider. “Ik benader deze laatste drie races zoals elke andere, misschien iets meer relaxed zelfs, omdat ik heb geaccepteerd dat er bepaalde dingen zijn die ik niet onder controle en niet in mijn macht heb.”

“Er zijn veel verschillende manieren om naar de stand te kijken, maar ik moet alle drie de races winnen.  Als er ooit een tijd is geweest om het beste uit mezelf naar boven te halen, is nu het, in deze drie Grands Prix.” Hamilton, die eerder al aangaf niet op te geven, weet dat het ‘drie cruciale’ races zijn “En daarin kan van alles gebeuren”, weet de coureur die dit jaar geregeld door technische pech is geplaagd.

Onderweg naar de zege in Austin luisterde Hamilton daardoor continu of hij iets raar in zijn auto hoorde. “Dat is niet veranderd door de zege daar. Ik zal er erg op blijven letten of er geen issues zijn. Zo zal ik tot het moment dat ik onder de vlag door ben in Abu Dhabi doorgaan, al weet ik dat mijn jongens er alles aan hebben gedaan de auto zo goed en betrouwbaar mogelijk te maken.”

Dat Rosberg ondertussen, ondanks zijn goede kansen, blijft volhouden het van race naar te bekijken en niet aan de titel te denken, kan Hamilton goed begrijpen. “Het is een tactiek van Rosberg om dit zo aan te pakken”, stelt hij. “Er staat druk op en dit is een manier om daar mee om te gaan”, meent de Mercedes-coureur.