*

Hamilton: ‘Ga Rosberg niet ophouden’

Daan de Geus

Daan de Geus

25 november 2016 10:56

Hamilton: ‘Ga Rosberg niet ophouden’
Sutton Images

Lewis Hamilton sluit uit dat hij zijn teamgenoot en titelrivaal Nico Rosberg in Abu Dhabi gaat ophouden, om zo andere coureurs de kans te geven de Duitser aan te vallen.

Door de twaalf punten die Rosberg voor staat, heeft hij zelfs als Hamilton wint aan een tweede of derde plek namelijk genoeg om de titelstrijd tijdens de seizoensfinale van dit weekend in zijn voordeel te beslissen.

Hamilton zou er dus bij gebaat zijn als iemand zich tussen hemzelf en Rosberg weet te nestelen. Red Bulls Christian Horner suggereerde daarbij dat Hamilton er, als hij op kop rijdt, misschien slim aan doet Rosberg op te houden.

Op die manier kan Rosberg immers makkelijker worden aangevallen door andere coureurs, is Horners gedachtegang. Maar dat soort spelletjes zijn aan Hamilton niet besteed, zo maakt hij duidelijk.

“Zo denk ik niet en heb ik er nooit over gedacht. Als ik voor lig, wil ik zoveel mogelijk voorsprong hebben. Je achttien tot dertig tellen los rijden van degene achter je: een grotere klap kun je niet uitdelen aan iemand met je wie vecht.”

“Kijk naar de laatste race”, doelt Hamilton op de regenrace in Brazilië. “Zonder rode vlaggen had ik daar met dertig seconden voorsprong gewonnen. Dat is veel knapper dan je teamgenoot ophouden.”

“Het is sowieso een idee dat misschien slim klinkt, maar niet erg praktisch is. Zeker met de twee drs-zones hier is het makkelijker gezegd dan gedaan en helemaal niet zo verstandig om te doen.”

Gerelateerd