Dat Nico Rosberg de laatste vijf races heeft gewonnen, waaronder de eerste twee van 2016, baart zijn Mercedes-teamgenoot en titelrivaal Lewis Hamilton geen zorgen.

“Het maakt me niet uit dat hij de laatste vijf zeges heeft gepakt, want zo moet je niet tellen”, vindt Hamilton. “Het gaat erom wat je in één seizoen presteert, achter elkaar. Vijf races over twee seizoenen winnen, dat telt niet”, stelt de coureur die het in de laatste drie races van 2015 tegen Rosberg moest afleggen nadat hijzelf al beslag had gelegd op de titel.

Dat hij ook in de eerste twee Grands Prix van 2016 is geklopt door Rosberg, verontrust Hamilton evenmin. “Natuurlijk balen ik en de jongens aan mijn kant van de garage daarvan, want iedereen werkt hard, we houden niet van verliezen en we hadden op zich wel de pace om onze poles in zeges om te zetten. Maar aan de andere kant: je kan niet altijd winnen en we hebben uiteindelijk toch een goed gevoel aan de eerste races overgehouden.”

www.sutton-images.com Lewis Hamilton (GBR) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid and Nico Rosberg (GER) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid at Formula One World Championship, Rd1, Australian Grand Prix, Practice, Albert Park, Melbourne, Australia, Friday 18 March 2016.

Hamilton denkt weer voor Rosberg te kunnen komen.

Hamilton ziet de strijd met Rosberg verder als een psychologische en laat zijn hoofd niet op hol brengen, vertelt hij. “Ik heb me mentaal nog nooit zo goed gevoeld en er is weinig dat daar verandering in kan brengen.”

De drievoudig wereldkampioen verheugt zich er verder op de rollen om te draaien, want hij is er zeker van dat dit mogelijk is: “Dit is natuurlijk geen boksen, maar ik zie het een beetje als The Rumble in the Jungle. Muhammad Ali liet die ander (George Foreman, red.) denken dat hij aan het winnen was, maar zo pakte het mooi niet uit!”, refereert Hamilton aan de beroemde bokswedstrijd waarin Ali in de eerste ronden in de touwen hing en klappen van Foreman incasseerde, waarop hij toen Foreman moe was geworden zelf hard begon terug te slaan en nog won.