Lewis Hamilton is niet aanwezig bij de rechtszaak van Adrian Sutil. De McLaren-coureur was opgeroepen door de rechtbank van München, maar hij heeft verplichtingen voor zijn werkgever.

 

Sutil zit op 30 en 31 januari in het verdachtenbankje van de Duitse rechtbank vanwege een incident op de avond na de Chinese Grand Prix. Hij ging toen samen met Hamilton de overwinning van de Engelsman vieren in een nachtclub in Sjanghai. In die club, de M1NT, kreeg hij ruzie met Genii Capital-topman Eric Lux. Daarbij liep Lux, werkzaam dus voor het huidige Lotus, dankzij een gebroken glas verwondingen in zijn nek op.

 

Hamilton is in deze zaak opgeroepen door de rechtbank als getuige. Een paar dagen geleden stelde een woordvoerder van de rechtbank van München tegenover Daily Mail dat de aanwezigheid van hem verplicht is. Maar Hamilton is echter niet van de partij, zo stelt de BBC. Hij is opgeroepen op de eerste dag van de rechtszaak, 30 januari, maar heeft dan verplichtingen voor McLaren.

 

Het is nog niet duidelijk of Hamilton nu op een andere datum wordt verwacht of dat hij niet langer hoeft te getuigen. Volgens de McLaren-coureur is hij nog niet officieel op de hoogte gesteld van zijn verplichte aanwezigheid. Hij liet echter wel weten mee te willen werken aan de rechtszaak.

 

Sutil hangt een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd. Maar zijn manager liet al eerder weten vertrouwen te hebben in de zaak. Uit camerabeelden zou volgens hem blijken dat Sutil geen blaam treft.