*

Hamilton: ‘Heb nog steeds dezelfde honger om te winnen als jonge coureurs’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

8 november 2018 16:36

Hamilton: ‘Heb nog steeds dezelfde honger om te winnen als jonge coureurs’
Sutton Images

Eerder deze week gaf viervoudig wereldkampioen Alain Prost aan dat nu Lewis Hamilton zijn vijfde titel binnen heeft, het voor hem steeds lastiger wordt om motivatie te vinden om te winnen. Hamilton geeft echter aan dat hij meer dan genoeg motivatie heeft om verder te gaan.

In gesprek met Motorsport geeft Prost aan dat de motivatie van Hamilton en Vettel dit jaar vooral voortkwam uit de vraag wie als eerste vijfvoudig kampioen zou worden. Nu Hamilton dat doel behaald heeft, heeft hij een andere prikkel nodig. Volgens de Fransman moet Hamilton zich nu persoonlijk gaan motiveren.”Nu is het doel om als eerste zeven titels te behalen. Daarvoor moet je wel eerst zes keer kampioen worden, dan ga je pas aan de zevende titel denken.”

Motivatie haalt Hamilton ook uit duels met de jongere coureurs, geeft hij aan in gesprek met Sky Sport. “Ik verwelkom de competitie. Ik zie een beetje van mijzelf terug in hen. Op hun leeftijd had ik dezelfde blik in mijn ogen, maar nu ik ouder ben is het anders. Ik voel echter nog steeds honger om te winnen, maar dan wel met een flinke dosis ervaring erbij.”

Lees meer over

Hamilton