Mercedes bezet ook zondag in Hongarije de eerste startrij. Nadat hij de trainingen domineerde, herhaalde hij dat kunstje ook in de kwalificatie waardoor Lewis Hamilton de race van pole start. Nico Rosberg vormde door overstuur-problemen geen enkele bedreiging.

“Tot nu toe is het een erg goed weekend”, zegt Lewis Hamilton terugkijkend op zijn kwalificatie. “Eigenlijk gaat het altijd goed hier. Ik houd van de stad, het weer en de baan. Het is zo’n gaaf circuit om op te rijden. Je kunt de auto echt omsmijten zoals met een kart. Het is geweldig om weer van pole te mogen starten, maar het werk is nog niet gedaan. Het is een mooi begin, maar in de race kan er van alles gebeuren. Maar ik heb vertrouwen in mezelf, de auto en Mercedes dus laten we zien wat er gebeuren gaat.”

Onderstuur

Rosberg had een mindere goede dag. “Helaas ging er iets mis tijdens de kwalificatie, maar ik kan moeilijk uitleggen wat precies de oorzaak was. In de training vanochtend had ik de problemen van gisteren opgelost en had ik een goed gevoel in de auto. Maar al vanaf eerste begin in Q1 had ik veel last van onderstuur.”

Het team deed enkele aanpassingen, maar zonder resultaat. “Het enige positieve daaraan is dat deze afstelling me misschien iets gunstiger gezind is voor de race omdat je met onderstuur de achterbanden wat meer in leven houdt. Dus we zullen zien. En hoewel ik niet blij ben met mijn prestatie vandaag, is er nog veel te winnen morgen. Ik zal goed moeten starten, maar misschien dat er later in de race ook nog wat kansen komen. Ik ga er in ieder geval voor.”