Lewis Hamilton denkt dat McLaren morgen Red Bull Racing eindelijk van de eerste startplaats kan stoten. Vandaag deed hij dat al door in de tweede sessie de snelste tijd te noteren.

“Het zou fantastisch zijn als dat morgen weer lukt”, aldus de wereldkampioen van 2008. “Natuurlijk weten we niet wat zij op vrijdag doen. Het resultaat van vandaag stelt dus niets voor. Ik denk wel dat we snel zijn. In mijn ogen deed de auto het goed.”

“Jenson bewees in de vorige race dat onze auto heel erg snel kan zijn. Ik ben er daarom van overtuigd dat we de strijd met Red Bull kunnen aangaan. Het wordt interessant om te zien of we morgen ze wel of niet kunnen verslaan in de kwalificatie.”

De omstandigheden zijn volgens hem dan weer anders dan vandaag. “Dit was geen belangrijke dag en ik hoorde dat morgen en overmorgen het weer een stuk beter is. Vandaag is dus irrelevant wat betreft de afstelling en dat soort dingen. Morgen weten we al een stuk meer over waar de auto staat. Als het regent staan wij er in ieder geval goed voor en dat is mooi.”

Button vertelt ongeveer iets van dezelfde strekking. Hij was in de tweede sessie tweede en gaf een tiende toe op zijn teamgenoot. “Onze auto was snel in deze omstandigheden. Het is wel moeilijk om te zeggen waar we staan als het droog is. Hopelijk verandert dat niet. Het zou mooi zijn als het gat dan hetzelfde blijft maar dat is onwaarschijnlijk.”

“Veel hebben we vandaag niet geleerd. De luchtvochtigheidsgraad lag vandaag zo hoog dat de baan nooit opdroogde. Het leek er even op dat het in de slotfase helemaal droog zou zijn maar vervolgens kreeg je geen grip op slicks omdat ze koud bleven.”

“We worden de laatste races steeds sterker in de kwalificatie. Het zou fantastisch zijn om hier een goede kwalificatie te doen. De derde training wordt in ieder geval ook heel belangrijk omdat niemand weet wat hun auto doet met veel brandstof aan boord. Er valt nog veel te leren.”