Een rechte directe, zoals boksgrootheid Floyd Mayweather ‘m zou uitdelen: zo hard is de één-twee van Mercedes in Canada volgens Lewis Hamilton bij Ferrari aangekomen. De Brit hoopt nu dat Mercedes de Scuderia dit soort klappen kan blijven geven.

Terwijl Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas na de race in Canada op de hoogste en op één na hoogste trede van het podium stonden, stonden de Ferrari-coureurs zich daaronder af te stoffen in het parc fermé. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen hadden ook geknokt, maar het podium niet gehaald.

“Het was onze eerste dubbelzege van het jaar, dus qua punten ook ons beste weekend van het seizoen”, haalt Hamilton fijntjes aan. “Als Ferrari dat doet, is het echt een klap voor ons, als een rechte directe. Nu waren wij het echter die een harde klap uitdeelden, zo hard als Mayweather dat zou doen.”

In 2016 vierde Hamilton zijn zege in Canada met de ‘Ali shuffle’ en wat andere boks moves.

“Ik hoop dat we dit gedurende het jaar kunnen blijven doen”, vervolgt Hamilton, die zijn achterstand op Vettel in het kampioenschap van 25 naar twaalf punten heeft teruggebracht.

In het WK heeft Mercedes de rollen ondertussen omgedraaid en de leiding afgepakt van Ferrari, dat na haar dubbel in Monaco bovenaan stond.

In Monaco was het Mercedes dat naast het podium greep en eigenlijk ook niet in het stuk voorkwam. Dat het zich daarna – na dagenlang rond de klok werken op de fabriek – zo sterk herpakte, maakte de counter punch in Montréal des te mooier, vindt Hamilton.

Dat gezegd hebbende, weet Hamilton dat de problemen waar Mercedes dit jaar mee worstelt (een lastig af te stellen auto die de banden soms niet goed aan de praat krijgt) niet in één klap opgelost zijn.

“De auto doet het weer zoals het hoort, maar dat betekent niet dat dit elke keer zo zal zijn.” Wel ziet Hamilton het positief in. “Want we hebben veel geleerd van Monaco.” Mercedes staat er volgens hem dus goed voor. “Zeker als we, ook na een zege, zo hard en goed blijven werken als de afgelopen weken.”