Over de toekomst van Lewis Hamilton wordt volop gespeculeerd. De McLaren-coureur gooit nog wat olie op het vuur door een overstap naar Ferrari niet uit te sluiten.

 

McLaren wil Lewis Hamilton graag behouden. Hamilton die onder de vleugels van Ron Dennis groot geworden is, zou niets liever dan succesvol willen zijn met het team. Maar het knaagt aan hem dat de renstal de laatste seizoenen niet in staat bleken te zijn een kampioenswaardige auto te bouwen.

 

En dus wordt de rijder met zowel Red Bull als Ferrari in verband gebracht. De overstapgeruchten houden aan omdat Hamilton weigert om een eventuele overstap naar Ferrari uit te sluiten. In een interview met de Spaanse krant AS verklaart hij geen plannen te hebben om zich aan te sluiten bij Ferrari, “maar je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt.”

 

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ziet de komst van de 26-jarige wel zitten, ondanks een langdurig contract met Fernando Alonso. Hamilton en Alonso kenden in 2007 een moeizame samenwerking bij McLaren, waarbij beide coureurs openlijk vechten over wie de nummer 1-coureur was van het team.

 

Tegenover AS zegt Hamilton: “Op dit moment heb ik geen plannen voor een overstap naar Ferrari, het is niet iets waar ik naar verlang of voel dat ik moet doen. Maar we hebben het hier wel over een fantastisch team en je weet nooit wat er in de toekomst kan gebeuren.”

 

De 26-jarige verklaarde bovendien dat hij in het moeizame samenwerkingsjaar met Alonso een betere coureur is geworden. “Alonso is een enorm snelle coureur, met buitengewoon talent en ongelooflijke snelheid. Je weet dat hij altijd zijn best zal doen. Ik heb veel van hem geleerd met hem als teammaat.”