Lewis Hamilton reed aan de leiding toen hij uit de wedstrijd werd gekegeld door Nico Hülkenberg. Niet het afscheid dat hij bij McLaren voor ogen had, maar iets anders zit hem meer dwars. “Die gast heeft geeneens sorry gezegd.”

Hülkenberg probeerde Hamilton in te halen in de eerste bocht. Daarbij verloor hij de controle over zijn Force India, gleed hij door en beukte hij de voorwielophanging van de McLaren-coureur kapot. “Het was een ongelukkig incident”, zei Hamilton na afloop. “Die gast heeft geeneens sorry gezegd. Dat zegt genoeg.”

“Zoiets kan gebeuren wanneer je met minder ervaren coureurs racet. Ik voel me wel oké en ben blij voor het team met de overwinning”, aldus de toekomstig Mercedes-rijder. “Ik voel me een beetje zoals in 2007, toen was ik ook een beetje verstomt.”

“Ik voel verschillende dingen. We reden aan de leiding maar konden niet finishen en dat wil je natuurlijk altijd. Aan de andere kant heb ik erg veel zin in de toekomst. Volgend jaar maak ik een nieuwe start. Hopelijk heb ik dan meer geluk.”

Hamilton is dit jaar niet onbekend met het uitvallen in leidende positie. Zo gebeurde het hem ook al in Singapore en Abu Dhabi.