Lewis Hamilton rijdt zondagavond in Brazilië zijn laatste Grand Prix voor McLaren. Na zijn winst in de Verenigde Staten wil de wereldkampioen van 2008 in Brazilië het perfecte afscheidsweekend rijden.

Het circuit van Interlagos zal altijd een speciale locatie blijven voor Hamilton, aangezien hij daar in 2008 wereldkampioen werd. “Als McLaren-coureur heb ik hier een paar legendarische races gereden. Door meerdere redenen wordt dit een belangrijk weekend voor mij”, aldus de 27-jarige coureur. “Dit wordt mijn laatste race als McLaren-coureur en ik beloof iedereen binnen het team bij voorbaat in elke ronde alles zullen te geven.”

Hij heeft het gevoel dat hij in topvorm is. “Ik reed in Austin een van de beste races van mijn leven en ik wil niets liever dan weer te winnen in Brazilië: ik neem graag op een perfecte wijze afscheid van McLaren”, aldus Hamilton. “Ik werd hier in 2007 bijna kampioen, won ‘m vervolgens in de laatste bocht in 2008 en reed als een waanzinnige naar het podium in 2009.”

“Alleen won ik hier nog nooit. Dat is deze keer het doel.”