Lewis Hamilton zegt dat hij zich ‘vreselijk’ voelde na de eerste vrije training op het Circuit of the Americas dankzij de hobbels. Hij zegt dat hij moest bijkomen van de ‘enorme hoofdpijn’ die door de hobbels werd veroorzaakt.

Bij het uitrijden van de pits tijdens de eerste vrije training waren de hobbels goed te zien. De Mercedes van Lewis Hamilton stuiterde enorm richting de eerste bocht. ”De hobbels zijn wel heel extreem, ik weet niet of de baan veilig genoeg is”, vroeg Hamilton zich dan ook af in zijn outlap. De Brit noemde het circuit even later ‘het hobbeligste circuit ter wereld’.

”Na de eerste sessie voelde ik me niet zo goed”, zegt Hamilton tegen Motorsport.com. ”Het is veruit het hobbeligste circuit waar ik ooit op heb gereden. Ik had enorme hoofdpijn. Normaal gesproken zijn hobbels niet zo erg omdat het een circuit juist karakter geeft, maar dit zijn echt enorme hobbels”, aldus Hamilton.

Lees ook: Coureurs vrezen crashes dankzij ’totaal onaanvaardbare’ hobbels

”Het probleem voor ons is dat we niet veel ophanging hebben. Meestal zit je met je kont op de vloer en vangt je wervelkolom de klappen op. Ik voelde me dus vreselijk, had enorme hoofdpijn na de eerste vrije training en moest even gaan liggen”, aldus Hamilton.

Hamilton kan dit weekend zijn zesde wereldtitel pakken. Valtteri Bottas moet de race winnen om een minimale kans op het kampioenschap te behouden, terwijl Hamilton aan een top acht finish al genoeg heeft.

Lees ook: De manieren waarop Hamilton in Amerika zijn zesde wereldtitel kan pakken

Foto: Motorsport Images