Mercedes heeft de auto nog niet helemaal voor elkaar in Bahrein. Nico Rosberg en Lewis Hamilton kwamen er vooral op de medium compound niet aan te pas, hetgeen leidde tot P8 en P10. In de ochtendsessie noteerde Rosberg echter wel een derde tijd op de hardste band.

“Ik kon niet helemaal de juiste balans vinden”, klaagt Hamilton. “De auto had veel onderstuur en de achterbanden gingen er heel snel aan. We moeten uitvinden waar we zoveel tijd verliezen. We hebben een aantal afstellingen veranderd, maar of het nu echt beter gaat weet ik niet. We zitten dichterbij dan de tijdenlijsten laten zien, maar als we zo doorgaan krijgen we wel een zwaar weekend.

Ook teamgenoot Rosberg had veel problemen met de auto. “Het was niet makkelijk om de juiste afstelling te vinden. Met andere afstellingen zijn we langzamer in de snelle ronde. Dat willen we natuurlijk niet. Het is dus altijd zoeken naar een middenweg. Het wordt vannacht dus vooral zoeken na de juiste balans tussen de kwalificatie morgen de race van overmorgen.”