Lewis Hamilton rijdt nog niet op de toppen van zijn kunnen dit jaar. Logische volgens de ex-wereldkampioen. Hij moet nog acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving en in zijn nieuwe auto bij Mercedes.

Na zes races staat Hamilton op plaats vier in het wereldkampioenschap. Met 45 punten achterstand op leider Sebastian Vettel, maar 15 punten voor teamgenoot Nico Rosberg, doet de Brit het helemaal niet onaardig. Zeker niet als hij, zoals hij zelf aangeeft, ‘worstelt’ met zijn huidige auto.

“Het is logisch dat ik nog niet op honderd procent presteer”, legt Hamilton uit. “Neem nu Jenson Button, die bij McLaren kwam. Ik heb hem ook een jaar lang zien worstelen met de auto, alvorens hij hem onder controle had. Ik hoop dat ik zelf wat sneller wen, maar hoe snel dat is, durf ik niet te zeggen.”

Teambaas Ross Brawn beaamt de woorden van zijn coureur. “We hebben een goed team om Hamilton heen. Rosberg weet natuurlijk precies hoe de auto werkt en hoe het hele team in elkaar zit. Hij rijdt immers al vier jaar voor het team. Ze hebben gelijke auto’s en het is voor Hamilton gewoon een kwestie van tijd voor hij zich helemaal lekker voelt.”