Is hij aan het voorsorteren op zijn leven na de Formule 1, of gewoon zijn investeringsportfolio aan het uitbreiden? Hoe het ook zij, Lewis Hamilton heeft zich ingekocht in NFL-team Denver Broncos.

Hamilton maakte eerder dit jaar deel uit van een groep investeerders die hun pijlen op voetbalclub Chelsea hadden gericht, maar zij zagen hun bod afgewimpeld worden. Hamilton kon dat geld dus in zijn zak houden, en heeft nu zijn kans gegrepen om in NFL-team Denver Broncos te investeren.

Lees ook: Lewis Hamilton wil samen met Serena Williams investeren in voetbalclub Chelsea

“We zijn erop verheugd zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton te verwelkomen bij onze groep van eigenaren”, zegt Rob Walton, voorzitter van een groep investeerders die de Broncos hebben overgenomen.

Volgens Walton past Hamilton door zijn winnende mindset perfect bij de Broncos. Hij is niet de enige nieuwe, mede-investeerder. Condoleezza Rice, voormalig minister van buitenlandse zaken, heeft ook een aandeel in de Broncos genomen.

Walton heeft overigens wel een relatie met de Formule 1. De Amerikaan – goed voor naar verluidt 62 miljard dollar – is een van de erven van de familie achter de Walmart-supermarktketen. Walmart sponsort Red Bull, terwijl Walton bij een investeerdersgroep zou horen die een belang in het McLaren-team heeft.

Hamilton noemt zijn investering in de Denver Broncos ‘een kans die maar één keer in je leven voorbij komt’ en verheugt zich op de samenwerking. Het is, los van zijn investering, in zekere ook zijn ’thuisploeg’: Hamilton heeft al jaren een woning in Colorado, de staat waar Denver ligt, waar hij vaak is.

Lees ook: Verstappen lacht om Chelsea-bod van Arsenal-fan Hamilton: ‘Zou als PSV’er nooit Ajax kopen’