Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat het tempo van Mercedes goed genoeg is om in de race competitief te zijn. Vooral in de middagsessie op het circuit van Sepang zat het tempo er in de langere runs goed in.

Zoals veel coureurs onderschrijft ook Hamilton het belang van de banden. “De auto vreet de banden niet heel snel op. We hadden aan het begin wat overstuur, maar dat probleem werd halverwege de middag verholpen. We gaan de goede kant op qua racetempo. Het is nog te vroeg om al aan een overwinning te denken, maar we komen wel steeds dichterbij.”

Zijn teamgenoot Nico Rosberg heeft nog wel wat puntjes van verbetering voor de Mercedes. “We zijn dan wel goed op de langere runs, maar echt snelle rondetijden rijden we nog niet. Dat kan beter. Er moeten vanavond en morgen nog wat problemen worden opgelost.”

Teambaas Ross Brawn is blij met de progressie die zijn coureurs hebben geboekt. “Door de vele ronden zijn we een stuk wijzer geworden over de banden. We hebben vooral informatie voor de zondag, maar het raceweekend begint al eerder. Ook op zaterdag moeten we snel zijn.”