*

Hamilton rekent op sterk Ferrari in Bahrein

Daan de Geus

Daan de Geus

3 april 2018 14:32

Hamilton rekent op sterk Ferrari in Bahrein
Sutton Images

Mercedes-coureur Lewis Hamilton gaat er vanuit dat Ferrari sterk zal zijn in Bahrein – al vlakt hij zijn eigen team ook nog niet uit. In algemene zin verwacht hij echter pas na vier races een goed beeld te hebben van de onderlinge verhoudingen.

“Ferrari is erg snel op de rechte stukken, dus ze zullen snel zijn in Bahrein”, verwacht Hamilton, die nog een andere reden aanvoert om rekening te houden met een sterk Ferrari: “Want ze doen het ook altijd goed op hete circuits.” Volgens Hamilton is Bahrein dat zeker (“ondanks dat het een avondrace is”) wat hem tot de conclusie brengt dat het “close gaat worden, en zeker niet makkelijk.”

Hamilton eindigde ondanks zijn overmacht in de kwalificatie toch achter Vettel in de race.

Makkelijk had Hamilton het ook in Australië niet. Hoewel hij oppermachtig de poleposition pakte, kwam hij in de race na een (virtuele) safetycarfase achter Ferrari’s Sebastian Vettel terecht. Hamilton kwam de Duitser daarna niet meer voorbij en finishte als tweede. Als Mercedes het huiswerk echter goed doet voor Bahrein, kan het daar haar eerste zege van het jaar pakken, denkt Hamilton.

Hoewel de strijd in Melbourne tussen Mercedes en Ferrari ging, is het volgens Hamilton nog te vroeg om van een definitieve rangschikking aan de kop van het veld te spreken. “In mijn ervaring heb je pas na vier races een duidelijk beeld van waar iedereen staat. We hebben nu pas één Grand Prix gehad, dus ik heb echt geen idee”, zegt hij over de onderlinge verhoudingen.

Voorafgaand aan het seizoen tipte Hamilton het team van Red Bull nog als een gevaarlijke tegenstander. De renstal van Daniel Ricciardo en Max Verstappen beschikte volgens Hamilton vooraf in potentie zelfs over de snelste auto voor de seizoensopener in Australië.

Ricciardo en Verstappen finishten er uiteindelijk als vierde en zesde. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner kon het team haar ware snelheid echter niet tonen omdat Ricciardo vast zat achter Kimi Räikkönen en Verstappen achter Fernando Alonso. “Maar we weten dat we in race-trim een hele snelle auto hebben”, aldus Horner. Hamilton denkt ook nog steeds dat Red Bull ‘er dit jaar bij zit’.

Ferrari-coureur Räikkönen hield Ricciardo af in Australië.

Gerelateerd